Ecowec-hybridivaihdin asennettiin Kuopiossa vanhan kerrostalon käyttöveden esilämmitykseen

Ensimmäinen prototyyppi Ecowec-hybridivaihtimesta asennettiin Kuopioon vanhaan kaukolämmitteiseen kerrostaloon käyttöveden esilämmitykseen. Järjestelmä kytkettiin käyttöön maaliskuussa 2015, jonka jälkeen se on toiminut ilman huolto- tai korjaustarpeita. Järjestelmän hyötyinä kaukolämmön huipputehoja ja energiankulutusta käyttöveden osalta on saatu vähennettyä merkittävästi. Järjestelmän asennus tai käyttö ei vaikuta asukkaiden elämään, vaan energiansäästöä syntyy joka päivä jopa talven kylmimpään ja pimeimpään aikaan.

referenssit_wasenco1

Kuva: Suomen ensimmäinen Ecowec-hybridivaihdin asennettiin Kuopioon ( Urheilukatu 1).

Kohteessa käyttöveden esilämmitys toimii ilman lämpöpumppua ja ilman sähköä. Kiinteistöön johdettava kylmä käyttövesi lämpenee poistuvan jäteveden vaikutuksesta Ecowecin sisällä. Jätevesi johdetaan Ecowec-hybridivaihtimen läpi sen sisällä olevan viemäriputkivaihtimen läpi, josta jäteveden sisältämä lämpö siirtyy Ecowecin sisällä olevaan lämmönsiirtonesteeseen. Lämmönsiirtonesteestä lämpö johtuu käyttövesivaihtimiin esilämmittäen veden ennen kaukolämmönvaihdinta. Ecowecilla esilämmitetään vain lämmintä käyttövettä – kylmä käyttövesi johdetaan huoneistoihin suoraan ilman esilämmitystä. Järjestelmän toimintaa ja energiansäästöä seurataan etäseurannan avulla, joka kytketään myöhemmin suoraan taloautomaatioon.

Kiinteistön omistaja Kuopion vuokrakiinteistöyhtiö Niiralan Kulma Oy on tyytyväinen Ecowecin toimintaan ja säästöihin. Niiralan Kulma Oy:n kiinteistöjohtaja Olli Kuronen tiivistää kokemukset Ecowecistä seuraavasti:

” Tämänhän pitäisi olla pakollinen vakiovaruste kaikissa kiinteistöissä. Laite toimii, kuten meille luvattiin ja se ei ole aiheuttanut lisää huoltotoimenpiteitä kunnossapidolle. Ecowec-hybridivaihdin on yksinkertainen ja tehokas passiivinen ratkaisu, jota tulemme käyttämään myös muissakin kohteissamme, niin korjaus- kuin uudisrakennuskohteissakin. Suosittelen järjestelmää myös muillekin kiinteistön omistajille tai rakennuttajille.”

Lue myös muut Wasencon referenssit >